برای اجرای فوم بتن، پیمانکاران زیادی در سطح شهر فعالیت میکنند که انتخاب پیمانکاری که کیفیت کار بالاتری را ارائه میدهد برای ساختمانسازان آسان نیست. اگر قبل از اطمینان از مهارت کافی پیمانکار، کار را به او بسپاریم، ممکن است در نهایت کفسازی بیکیفیتی در اختیار ما قرار دهد و مجبور باشیم برای اصلاح کفسازی هزینههای بیشتری بپردازیم. فوم بتنی که با کیفیت اجرا شده باشد، نیازی به فرایندهای اصلاحی بعدی ندارد و کارفرما از پرداخت هزینههایی مثل هزینه تراز کردن سطح، هزینه لیسهکشی روی سطح و… بینیاز است.
برای ارزیابی کیفیت کار مجری فومبتن موارد زیر باید در نظر گرفته شوند:
یکی از عوامل اصلی مؤثر در کیفیت فوم بتن، مقدار سیمان مصرفی آن است. (برای اطلاعات بیشتر درباره تأثیر مقدار سیمان، اینجا کلیک کنید) هر چه سیمان بیشتری در فوم بتن به کار رفته باشد، نشانهی آن است که فوم ایجاد شده مرغوب نبوده و عیوبی مثل پوک شدن، ترک خوردن، افت سطحی و … در فومبتن نهایی ایجاد خواهد شد. اما اگر فوم پایدار و باکیفیت ایجاد شود، مصرف سیمان کم میشود و در نتیجه وزن فوم بتن کاهش مییابد. وزن یک نمونهی خشکشدهی فوم بتن به ابعاد ۱۰×۱۰×۱۰ سانتیمتر باید بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم باشد.
اگر سطح نهایی فوم بتن پس از خشک شدن پوک شود، به معنی این است که حبابهای هوایی که باید به صورت یکنواخت در حجم فوم بتن پخش میشدند، به سطح آمدهاند و سیمان (که مسئول حفظ استحکام و مقاومت فشاری فوم بتن است) به کف کار رفته است. در صورتی که این عیب در فومبتن ایجاد شود، مقاومت فشاری فوم بتن به شدت کاهش مییابد و ایزوگام و قیرگونی نیز به آن نمیچسبد. برای رفع این عیب کارفرما مجبور خواهد بود که روی سطح فومبتن را با ملات ماسه و سیمان پوشش دهد که مستلزم صرف وقت و هزینهی اضافی است.
در تمام حجم فومبتن، باید هم سیمان و هم حبابهوا وجود داشته باشد. اگر سطح فومبتن خیلی صیقلی باشد، نشانهی آن است که حبابهای هوا از فومبتن خارج شدهاند و فقط سیمان باقی مانده است. این موضوع علاوه بر این که هزینهی تمامشدهی فوم بتن را افزایش میدهد (به خاطر افزایش مصرف سیمان)، باعث میشود عیوبی مثل افت سطحی و ترک خوردن پس از خشک شدن در فومبتن ایجاد شود. سطح فوم بتن علاوه بر داشتن حبابهای ریز باید کاملاً سفت و محکم باشد.
چسبندگی قیرگونی یکی از ملاکهایی است که میتواند نشاندهنده کیفیت مناسب طرح اختلاط، مواد مصرفی و فرایند اجرای فومبتن باشد. حتی اگر فوم بتن را در محلی اجرا میکنید که قرار نیست قیرگونی شود، قابلیت چسبندگی قیرگونی و ایزوگام را به عنوان معیار کیفیت فومبتن در نظر داشته باشید. فومبتنی که ایزوگام و قیرگونی روی آن بچسبد، احتمالاً بسیاری از عیوب دیگر مثل نشست کردن، ترک خوردن، پوک شدن، فرو رفتن در اثر فشار و … را نیز نخواهد داشت.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.