کف سازی به روش های مختلفی در صنعت ساختمان اجرا می شود که هر یک دارای مزیت ها و معایبی هستند.کف سازی با فوم بتن یکی از روش های نوین در کف سازی ست که نسبت به سایر روش های مشابه خود،مزیت های متعددی دارد و آن را به یکی از بهترین روش های کف سازی تبدیل کرده است. به منظور پر نمودن فضای کف ساختمان ها برای رسیدن به تراز مورد نظر، سطحی مسطح و مناسب جهت نازک کاری کف و همچنین پوشش روی تاسیساتی که از کف عبور کرده اند،از روش ها و مصالح مختلفی استفاده می شود.یکی از این روش ها و مصالح فوم بتن است.
امروزه صنعت ساختمان سازی همواره به دنبال استفاده از مصالح سبک به منظور سبک سازی سازه جهت کاهش نیروی زلزله و اقتصادی شدن است.یکی از مصالح پر مصرف در صنعت ساختمان سازی بتن است که همواره یکی از مشکلات بتن وزن زیاد آن بوده و به همین دلیل اکثر تحقیقات جاری بر روی بتن بر اساس سبک سازی و مقاوم سازی آن متمرکز شده است به نحوی که بتواند نیاز روز افزون صنعت ساختمان را،هم از نظر مقاوت و هم هزینه تامین نماید. برای رفع این مشکل از فوم بتن که دارای وزن بسیار اندک می باشد استفاده می شود. فوم بتن ابتدا برای مصارفی چون درزبندی،ایزولاسیون و شیب بندی مورد استفاده قرار می گرفت اما با گذشت زمان این نوع بتن به دلیل خواص مطلوبی نظیر وزن کم، صرفه جویی در مصرف انرژی (به دلیل قایق بودن در برابر سرما و گرما) و مصرف کم مصالح در بخش های دیگر نیز مورد توجه قرار گرفت.در کشور ما نیز به علت سهولت تولید،حمل و نقل آسان و همچنین صرفه جویی اقتصادی شاهد استقبال از این محصول هستیم.
صرفه جویی در زمان یکی از اصلی ترین نقاط قوت کفسازی بوسیله فوم بتن است. در هر روز کاری، در صورت عدم وجود مشکلات اجرایی، بوسیله فوم بتن می توان در حدود 60 مترمکعب (با فرض 10 سانتیمتر ضخامت کفسازی در حدود 600 متر مربع کفسازی) مواد را تولید و پخش نمود.این میزان کفسازی توسط 3 نفر نیروی انسانی قابل اجراست.حمل و نقل مصالح کفسازی بوسیله فوم بتن توسط شلنگ و پمپاژ صورت می گیرد و هزینه و زمان آن بسیار کمتر از کفسازی به روش های دیگر خواهد بود.مزیت دیگر کف سازی بوسیله فوم بتن این است که به فضای کمی جهت استقرار دستگاه و دپوی سیمان نیاز دارد اما روش های دیگر به فضای بیشتری نیاز دارند.البته نباید فراموش کرد که کف سازی به وسیله فوم بتن نیازمند مهارت و دقت در اجراست به طوری که در اجرای آن باید مراقب بود که سوراخ و یا خلل و منفذی در سقف ها ایجاد نشود زیرا احتمال عبور آب از سقف به طبقه پایین تر وجود خواهد داشت.همچنین مجری کف سازی باید مراقب باشد که در طرح اختلاط فوم بتن، کیفیت آن پایین نیاید زیرا می تواند مشکل ساز شده و فوم بتن پفکی شود.ضمنا باید یادآور شد که فوم بتن بدلیل روانی مناسب، معمولا بعد از ریخته شدن، بصورت مسطح در خواهد آمد ولی جهت اطمینان از عدم وجود فضای خالی در زیر آن، سطح فوم بتن را باید مقداری صاف نمود تا هم از پخش شدن آن مطمئن شویم و هم در نهایت سطحی مناسب و مسطح داشته باشیم.درصد میزان اختلاط سیمان، آب و مواد کف ساز باید به اندازه ای باشد که تراکم مناسبی بعد از خشک شدن فوم بتن را ایجاد نماید. این تراکم باید با وزن پایین فوم بتن همراه باشد. بدین معنا که فوم بتن بعد از خشک شدن نباید تحت فشار پا هنگام راه رفتن روی آن فرو رود و یا جای پا روی آن باقی بماند. جهت اطمینان از رسیدن به مقاومت مناسب، می توان نمونه ای از فوم بتن را به آزمایشگاه های کنترل مصالح ارسال نمود تا تست های لازم را روی آن انجام دهند.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.