سادهترین روش ساخت دیوار با استفاده از قالب است. اندازه آن به روش ساخت ساختمان شما و سایر عوامل موثر در ضخامت دیوار بستگی دارد. هرچه به مواد کمتری برای ساخت دیوار احتیاج داشته باشید، بهتر است. عامل تعیین کننده ممکن است میزان وزنی باشند که میتوانید در محل قرار دهید و یک دیوار مستقیم بسازید. هرچه مواد مورد استفاده کمتر باشند، به ملات کمتری نیز احتیاج خواهید داشت، همچنین به روکش کاری کمتر نیاز دارید و احتمال نفوذ آب از مفاصل نیز کمتر خواهد بود. سادهترین روش برای تهیه قالب فوم بتن (FC) استفاده از تخته سه لا و پیچ است. اینها میتوانند عمر خیلی طولانی داشته باشند، تا چندین بار میتوان از آنها استفاده کرد.
قانون اول این است که قالب باید به اندازه کافی قوی باشد تا بتواند وزن خود را بر روی فوم بتن حفظ کند. معمولا از چیزی با ضخامت کمتر از 16 میلی متر نباید استفاده کرد. این همچنین به این دلیل است که پیچها برای نگه داشتن قالب به ضخامت بیشتری نیاز دارند و باید مستقیم بمانند. باید بتوانید قالب را به صورت جانبی از FC حذف کنید. در صورت استفاده از قالب تخته سه لا، نمیتوانید آن را بدون آسیب رساندن به فوم بتن جدا کنید. بنابراین ساخت یک قالب طولانی با تخته سه لا، کارایی چندانی ندارد.
برای جلوگیری از جذب آب بهتر است از تخته سه لا استفاده کنید. هر ناهمواری در قالب در ظاهر نهایی دیوار شما نمایان خواهد شد. همیشه باید از ماده تركیب كننده برای بتن معمولی روی قالب استفاده کرد، زیرا بتن ممکن است به قالب بچسبد و به بیرون درز کند. برای بررسی میزان سازگاری به برچسب عامل کف ساز دقت کنید.
اگر میخواهید از قالب فلزی استفاده کنید، تامین کنندگان تجهیزات فوم بتن را بررسی کنید، میتوانید با بخش عوامل فوم ساز و تامین کننده تجهیزات هماهنگیهای لازم را انجام دهید. ممکن است برخی از سیستمهای اتصالدهنده را برای شما فراهم کنند.
این مرحله هیجان انگیزتر از ساخت فوم بتن است و میتواند به همان اندازه مشکل باشد. نکات مهم در این فرآیند عبارتند از:
قالب تمیز شده و به ماده آزاد کننده آغشته و کاملا افقی قرار داده شود و به این ترتیب تحت بار وزن قرار میگیرد. به اندازه کافی قالب تهیه کنید، بعلاوه مقداری اضافی در اختیار داشته باشید. با این کار هنگام بتن ریزی میتوانید به راحتی به همه قالبها دسترسی داشته باشید. قالب را به گونهای قرار دهید که بتوانید به راحتی آن را جدا کنید.
قبلا باید از قبل آماده شده و برای ریختن فوم بتن آماده شود. بتن را باید بتوان به آسانی درون قالب ریخت و بعد از ریختن بتن باید بتوان مراحل بعدی را به راحتی انجام داد. ساخت قالب باید به گونهای باشد که عملیات بتنریزی دچار مشکل نشود. هنگام ریختن فوم بتن آن را کنترل کنید تا از هدر رفتن آن جلوگیری شود و هر بار قالب را تا سطح مناسب پر کنید.
هر بار تجهیزات خود را تمیز کنید. فراموش نکنید که هر بار برای تمیز کردن دستگاه کف ساز خود، از آب ترجیحا گرم استفاده کنید. همیشه قالبها را تمیز نگه دارید، این کار از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری میکند.
این روند سخت شدن FC نامیده میشود. همان طور که تا کنون ممکن است متوجه شده باشید، در ساخت FC باید دقت بسیار به عمل آورد. اکنون بهترین قسمت است، زیرا شما مجبور نیستید کارهای زیادی را انجام دهید. به عمل آوری یک فرآیند شیمیایی است. آب با ترکیبات موجود در مخلوط واکنش نشان میدهد و باعث سخت شدن میشود. اگر چنین اتفاقی نیفتد تمام زحمات شما به هدر میرود.
قالب بتن را مرطوب نگه دارید، یا اجازه ندهید که خشک شود، تا آنچه درون آن ریختهاید، به قالب بچسبد. حتی اگر در حال ساخت یک خانه کامل باشید، اجازه ندهید خشک شود. همچنین میتوانید بعد از تنظیم مقداری آب جوشانده روی آن بریزید تا آن را مرطوب نگه دارید. اگر از روکش بر روی بلوکها استفاده میکنید هنگامی که آنها را از قالب بیرون میآورید، بلوکها را محکم به هم بچسبانید و درزگیری کنید. به آنها حداقل یک هفته جهت عمل آوری فرصت بدهید، بهتر است این زمان چهار هفته باشد. این روند عمل آوری در حقیقت سالها ادامه خواهد داشت.
این عملیات زمانی در بهترین حالت انجام میشود که بتن به اندازه کافی شکل گرفته و به اندازه کافی قوی باشد که در هنگام برداشتن قالب، قادر به تحمل نیرویی که ممکن است بر روی آن اعمال شود، باشد. این فرایند میتواند از چند ساعت تا چند روز متفاوت باشد. این بستگی به دمای محیط نیز دارد.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.