شواهدی وجود دارند که نشان میدهند خانههای ساخته شده از فوم بتن شانس بیشتری برای در امان ماندن از برخی از خطرات طبیعی دارند و با آسیب کمتری این حوادث را پشت سر میگذارند. این تجربه همچنین در تستهای ساختاری آزمایشگاهی و تئوری طراحی تایید شده است. در این بخش به بررسی مزایای ایمنی ساختاری استفاده از فوم بتن در ساختمان میپردازیم.
برخی از دیوارها در ساختمان، باید مقاومت کافی در برابر نیروهای وارد شده از عوامل طبیعی مانند باد و زمین لرزه را داشته باشند. استحکام این دیوارها مانع از سقوط ساختمان یا تحت فشار قرار گرفتن در اثر نیروهای باد و زلزله میشود. به طور کلی، ساخت دیوارهها با استفاده از فوم بتن، مقاومت درزگیر بیشتری نسبت به دیوارهای معمولی فراهم میکند. برای ساخت دیوارهای معمولی که با استفاده از بلوک و ملات سیمان ساخته میشوند، به نیروی کار بیشتری نیاز است و در برابر نیروهای وارد شده از زلزله، مقاومت زیادی ندارند. در این دیوارها تنها در محل اتصال دو بلوک، ملات سیمان قرار میگیرد و در صورتی که این اتصال به خوبی انجام نشده باشد، با نیروی کمی از هم گسسته میشود.
دیوارهای ساختمان بارهای خمشی ناشی از باد، زلزله، آب جاری شده از سیل و نشست زمین را تجربه میکنند. در مناطق باد خیز، باد با سرعت بالا، نیروی زیادی را تولید میکند و در صورتی که دیوار طولانی و ارتفاع سقف بلند باشد، نیروی زیادی به دیوار وارد میشود. دیوار باید بتواند نیروهایی که از تکانهای زمین به آن وارد میشود را تحمل کند. استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث میشود دیوارها بتوانند در برابر نیروهای وارده مقاومت کافی را داشته باشند و دیرتر از دیوارهای معمولی فرو بریزند.
در زمان زلزله، هر قدر سازه و دیواره بتوانند بیشتر دوام بیاورند، خسارتهای جانی کاهش پیدا میکند. حتی مقدار زمان اندک که یک دیوار بتواند در برابر نیروهای وارد شده دوام بیاورد، باعث میشود تا از میزان خسارتهای جانی به میزان بیشتری کاسته شود. ساخت دیوار با استفاده از فوم بتن، به دلیل استفاده از میلگردهایی که به صورت شبکه در دیوار قرار میگیرند، باعث میشود تا دیوار مقاومت بالایی داشته باشد.
دیوارهای ساختمان بارهای فشاری از وزن خود ساختمان و همچنین وزن افراد و اثاثیه را تجربه میکنند. بنابراین، مقاومت فشاری دیواره مانع از سقوط یک ساختمان هنگام بارگیری زیاد توسط افراد یا اسباب و اثاثیه میشود. دادههای مقایسه مقاومت فشاری دیوارهای ساخته شده از فوم بتن، نشان دهنده مقاومت بالای این نوع از دیوار است. استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث میشود تا مقاومت فشاری دیوارها در برابر وزنهای شدید و بالاتر از حد معمول افزایش پیدا کند.
استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث میشود علاوه بر مقاومت بالای سازه، مزایای دیگری نیز برای صاحب خانه در طول استفاده از خانه به همراه داشته باشد. یکی از این مزایا، عایق بودن فوم بتن است. این ماده به خاطر وجود حبابهای هوا در ساختار خود، به خوبی در برابر انتقال دما میتواند مقاومت داشته باشد. خاصیت عایق بودن فوم بتن باعث میشود در طول استفاده از خانه، هزینههای انرژی کمتر باشد که صرفهجویی زیادی خواهد بود.
در تابستان خانههایی که در ساخت آن از فوم بتن استفاده شده، خنکتر از دیگر خانهها هستند و در روزهای سرد زمستان، گرمای داخل به سختی به بیرون انتقال پیدا میکند. انرژی مصرف شده برای گرم کردن خانه به خاطر این که گرمای زیادی هدر نمیرود، کاهش پیدا میکند. برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید دربها و پنجرهها را نیز از انواع بهینه استفاده کرد. درب و پنجره دو جداره در صورتی که در خانههای ساخته شده از فوم بتن مورد استفاده قرار بگیرند، انرژی در کمترین حد به هدر میرود.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.