بله. برای اطلاعات بیشتر به مقاله «هزینههای پنهان پوکه ریزی» مراجعه کنید.
بین ۲۴ ساعت تا ۷۲ ساعت طول میکشد تا فوم بتن خشک شود.
وزن حجمی فوم بتن از ۲۵۰ تا ۱۳۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب متفاوت باشد.
بله. وزن فوم بتن بین ۲۵۰ تا ۱۳۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است، اما پوکه با سیمانی که روی آن کشیده میشود حدود ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب وزن دارد.
وقتی که تیغهچینی انجام شده و تأسیسات آب و برق و گاز کامل شده است، برای پوشاندن تأسیسات از فوم بتن استفاده میشود. برای اطلاعات بیشتر به مقالهی کوتاه «مراحل اجرای فوم بتن در ساختمان» مراجعه کنید.
برای اجرای فوم بتن باید آب، برق و سیمان پای دستگاه تأمین شود. ضمناً پیش از اجرای فوم بتن باید کف ساختمان تمیز و عاری از نخاله باشد و سوراخهای کف نیز باید بسته شده باشد.
پاسخ این سوال میتواند هم بله و هم خیر باشد و به کیفیت اجرای فومبتن وابسته است. برای اطلاعات بیشتر به مقالهی «چسبندگی قیرگونی و ایزوگام به فوم بتن» مراجعه کنید.
اجرای فوم بتن در یک ساختمان هزار متری، تقریباً دو روز طول میکشد.
فوم بتن مرغوب باید این ویژگیهای ظاهری را داشته باشد:
پاسخ این سوال بسته به کیفیت و نوع دوغاب فوم بتن میتواند مثبت یا منفی باشد. برای اطلاعات بیشتر مقالهی «ویژگی مورد انتظار از فوم بتن پشت بام» را مطالعه کنید.
در دمای بالاتر از صفر درجهی سانتیگراد، فوم بتن قابل اجرا است.
سیمان تیپ ۲ بهترین نوع سیمان برای فوم بتن است. البته سیمان پوزولان هم قابل استفاده است ولی کمی دیرگیرتر است و دیرتر خشک میشود.
بهتر است بعد از روز سوم که فوم بتن خشک میشود، تا یک هفته روزی یک تا سه بار به فوم بتن آب بدهیم.
خیر. به دلیل وجود سیمان و ایجاد ترک، فوم بتن معمولاً به عنوان سطح نهایی استفاده نمیشود.
فوم بتن کاهندهی صوتی است ولی عایق صوتی نیست.
بله. فوم بتن عایق بسیار خوب حرارت است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید فیلم کوتاه «آزمایش ضریب انتقال حرارتی فوم بتن» را مشاهده کنید.
بسته به نوع و کیفیت اجرای فوم بتن پاسخ این سوال میتواند بله یا خیر باشد.
خیر. بعد از این که فوم بتن خشک شد، دیگر افت سطحی در درازمدت ندارد.
در فومبتنهای معمول مقاومت فشاری بین ۲ تا ۷ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. اما مقاومت فشاری فوم بتن ایرانیان خیلی بالاتر است.
خیر. استانداردی برای فوم بتن وجود ندارد.
بسته به کیفیت اجرا، فوم بتن میتواند معایبی مثل ریزش آب در زمان اجرا، افت سطحی و پوک شدن داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقالهی کوتاه «فوم بتن خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟» را مطالعه کنید.
دو نوع افت در مورد فوم بتن تعریف شده: افت سطحی و افت حجمی.
هزینهی اجرای فوم بتن شامل دستمزد و هزینهی سیمان است.
اولین بار در سال ۱۳۷۲ برای سبکسازی برج بانک صادرات استفاده شد. از حدود سال ۱۳۹۰ استفاده از فوم بتن در کشور رواج یافت.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.