یکی از اصلی ترین مصارف فوم بتن برای پشت بام پروژه های ساختمانی و شیب بندی آنها می باشد.البته مثل همیشه باید به نکات پایه ای مثل مصرف فوم با کیفیت، سیمان فابریک تیپ دو کارخانه، و آب بدون ناخالصی توجه داشته باشیم.
فوم بتن به دلیل وزن بسیار کم و عایق حرارتی عالی، جایگزینی بسیار خوب برای پوکه ریزی بام محسوب می شود اما در اجرای آن توجه به نکاتی لازم و ضروری می باشد. برای شیب بندی پشت بام ابتدا لازم است با کروم بندی صحیح شیب لازم را به سمت خروجی های آب باران پیاده نماییم. تعداد مناسب خروجی های آب باران باعث ساده تر شدن کروم بندی و کاهش اختلاف شیب ابتدا و انتهای کروم ها می باشد و در نتیجه اجرای بتن فوم راحت تر صورت خواهد گرفت.
(روش سنتی ایجاد شیب در پشت بام، کرومگیری خطی است. در این روش که به کرومگیری خورشیدی نیز مشهور است، سطح پشتبام را به حوضچههای کوچک تقسیم میکنند که اصطلاحا به آن کرتبندی گفتهمیشود. مرز بین این حوضچهها با استفاده از تراز، با شیب مناسب ایجاد میشود تا به عنوان راهنما در مرحلهی پر کردن حوضچه مورد استفاده قرار بگیرد.)
بهتر است برای سهولت اجرای فوم بتن برای پشت بام، محل پر شدن فوم بتن در کروم ها کوچک و بین ٢ تا ٣ مترمربع باشد تا عملیات تراز کردن به دلیل روان بودن فوم بتن مشکل نگردد.وجود نخاله های ساختمانی ممکن است باعث کشیده شدن آب داخل ملات فوم بتن گردد لذا بهتر است نخاله ها تا حد ممکن از روی سطح بام تمیز گردد.سوراخ های پشت بام باید کاملا گرفته شود تا از نشت فوم بتن و به هم خوردن تراز شیب بندی جلوگیری شود.برای کنترل بهتر است در زمان اجرا زیر سقف را کنترل نمایید تا از وجود نشتی احتمالی فوم بتن زودتر مطلع گردید.
نباید فراموش کرد که کف سازی به وسیله فوم بتن نیازمند مهارت و دقت در اجراست به طوری که در اجرای آن باید مراقب بود که سوراخ و یا خلل و منفذی در سقف ها ایجاد نشود زیرا احتمال عبور آب از سقف به طبقه پایین تر وجود خواهد داشت.همچنین مجری کف سازی باید مراقب باشد که در طرح اختلاط فوم بتن، کیفیت آن پایین نیاید زیرا می تواند مشکل ساز شده و فوم بتن پفکی شود.ضمنا باید یادآور شد که فوم بتن بدلیل روانی مناسب، معمولا بعد از ریخته شدن، بصورت مسطح در خواهد آمد ولی جهت اطمینان از عدم وجود فضای خالی در زیر آن، سطح فوم بتن را باید مقداری صاف نمود تا هم از پخش شدن آن مطمئن شویم و هم در نهایت سطحی مناسب و مسطح داشته باشیم.
در صورت گرمای شدید بهتر است قبل از اجرای فوم بتن بام سطح کار را آب پاشی نمایید و تا حداقل ۳ روز پس از اجرای فوم بتن از کارفرما بخواهید که آن را مانند بتن آب پاشی نماید.در صورت سرمای شدید بهتر است از فوم مخصوص فصل سرد در ساخت فوم بتن استفاده نمایید.در زمان ها و مناطقی که امکان بارندگی وجود دارد بهتر است از هواشناسی منطقه روز های اجرای فوم بتن را از لحاظ بارندگی بررسی نمایید تا بارش باران به فوم بتن پشت بام آسیبی نرساند.
بهتر است برای توزیع مناسب بار منابع آب و کولرها و بارهای متمرکز احتمالی که در آینده بر روی بام قرار خواهد گرفت و همچنین چسبندگی بهتر ایزوگام و مواد عایق، پوسته ی نازک بتنی قبل از اجرای عایق بندی و یا ایزوگام بر روی فوم بتن اجرا گردد.
راه رفتن روی فوم بتن معمولاً در فصل گرم پس از ۴۸ ساعت و در فصل سرد پس از ۳ روز امکان پذیر است لذا قبل از این مدت با احتیاط با سطح اجرا شده رفتار نمایید، حتی جهت آب دادن.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.