پیشرفت های جدید، علاقه و اشتیاقی روز افزون را به انواع مختلف مصالح و تکنیک های جدید، چند منظوره و شگفت آور نشان می دهد که به کمک آنها ایده هایی را که زمانی غیر ممکن و نامعقول به نظر می رسید، عملی و قابل درک کرده است.با توجه به نقشی که صنعت گسترده ساختمان در اقتصاد ایفا می کند، لزوم توجه بیشتر به تکنولوژی های نو و استفاده از مواد مصالح جدید در بخش ساخت و ساز امری اجتناب ناپذیر می نماید. در روی آوردن به بهره گیری از مواد نو، تشخیص نیازها و اولویتها اهمیت اساسی دارد و باید به سمت گسترش آن دسته از تکنولوژی های جدید گام بر داریم که میزان تقاضای بیشتری دارند. معماران با تکیه بر تجربه و دانش، همیشه می توانند ماده مناسب با طرحشان را انتخاب کنند. فولاد، سنگ، بتن، آجر، چوب، شیشه و پلاستیک مجموعه متنوعی را تشکیل می دهند که هر کدام مزیت ها و کاستی های خاص خود را دارند و بسته به کاربردشان مورد استفاده قرار می گیرند.
فوم بتن از سال 1923 میلادی در کشور آمریکا، هلند و بعدها در کشور آلمان مورد توجه قرار گرفت. توسعه وسیع بتن سبک بنابر نیازمندی های وسیع آن در پروژه های بزرگ ساختمانی از سال 1980 آغاز گردید و در این سال شرکت Voton با همکاری دانشگاه های آلمان و اروپا و شرکت Jonson-Aning آمریکا استفاده از این محصول را به صورت گسترده در جهان معرفی کرد. امروزه استفاده و بکارگیری بتن سبک یا فوم بتن به عنوان یک ماتریال سبک و مقرون بصرفه در کشور های مختلف رایج شده است. روسیه، آمریکا، آلمان، چین، رومانی و ایتالیا از پیشگامان و از بزرگترین تولید و مصرف کنندگان این محصول می باشد .بتن فوم، بتنی است با کاربری بالا در صنعت ساختمان سازی که می توان با رعایت اصول تولیدی و به کار گیری مناسب، از آن درانواع پروژه های ساختمانی بخصوص مجتمع های تجاری – تفریحی استفاده نمود. این بتن علاوه بر داشتن خواص بتن معمولی در حد مطلوب دارای ویژگی های دیگری نظیر وزن مخصوص کم و مقاومت فشاری مطلوب نیز می باشد.
برای بررسی کیفیت فوم بتون می توان عواملی همچون وزن نمونه و سطح کار را مورد ارزیابی قرار داد. به طوری که سطح کار خشک شده فوم بتون نباید پوک باشد. همچنین سطح نهایی آن نباید خیلی صیقلی باشد. صیقلی بودن سطح آن نشان دهنده خروج حباب های هوا از آن است. بالا بودن وزن فوم بتن نشان دهنده مصرف بیشتر سیمان و در نتیجه نامرغوب بودن آن می باشد. پوک شدن فوم بتون به این معناست که حباب های هوا به طور یکنواخت در حجم آن پخش نشده و به سطح آمده اند. این امر موجب کاهش مقاومت فشاری فومبتن می گردد.علاوه بر موارد ذکر شده، قابلیت چسبندگی قیرگونی و ایزوگام یکی دیگر از معیارهای ارزیابی کیفیت فوم بتون می باشد. این امر نشان دهنده طرح اختلاط مناسب، کیفیت مصالح مصرفی و همچنین اجرای درست فوم بتون است. علاوه بر این مدت زمان خشک شدن فوم بتن باید کم باشد. بالا بودن زمان خشک شدن موجب خرابی مخلوط فوم بتون می گردد.
از آنجا که شما میتوانید تغییرات در کیفیت شن و میزان رطوبت، مقدار آب درون مخلوط فوم بتن و سایر تغییرات جزئی در مواد تشکیل دهنده خود را تغییر دهید، خروجی این اختلاط برای ایجاد یک FC خوب و مناسب باید سازگار باشد. باید قوام محصول را اندازهگیری کنید. یکی از راههای انجام این کار، تست اسلامپ است. تست اسلامپ معیار اندازه گیری دوام و توانایی کارکرد بتن است. بنابراین، قوام بتن به میزان آب بتن بستگی دارد. محتوای آب کنترل کننده میزان محتوای سیمان درون فوم بتن بوده و بر آن تاثیر میگذارد. از آنجا که تست اسلامپ مهم است، حدس و گمان را جایگزین آزمایش واقعی نکنید. ملات باید به اندازه کافی جریان داشته باشد تا بتوانید فوم را درون آن مخلوط کنید. اگر خیلی سفت و محکم باشد، فوم ممکن است از هم فرو بپاشد.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.