از جمله مولفه های مهم در تأمین شرایط آسایش انسان در فضاهای داخلی یک ساختمان، تنظیم درجه حرارت آن است.امروزه با پیشرفت تکنولوژی ضخامت پوسته خارجی ساختمان کم شده و از این رو امکان تبادل حرارتی آن با محیط خارج افزایش یافته است. عایق های حرارتی به میزان قابل توجه ای مانع این تبادل حرارت می شوند و هزینه های گرمایش و سرمایش ساختمان را تا حد زیادی کاهش می دهند.لذا عایقکاری نقش بسیار مهمی در جلوگیری از اتلاف گرما در فصل زمستان و خنک نگه داشتن فضای داخلی در فصل تابستان ایفا می کند و علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی و حفظ منابع انرژی برای استفاده آیندگان، به حفظ محیط زیست نیز کمک می کند. انتخاب یک عایق حرارتی مناسب با توجه به شرایط آب و هوایی و دمای محیط صورت می گیرد. ضخامت عایق باید به گونه ای باشد که با حداقل میزان ممکن بتواند هدر رفت انرژی را کاهش دهد. از جمله ویژگی هایی که یک عایق خوب بدان نیازمند است می توان به مقاومت حرارتی بالا، مقاومت فشاری ایده آل، عدم رشد قارچ و کپک، مقاومت در برابر نم و رطوبت و چگالی بالا اشاره نمود.
امروزه مهندسان و معماران سازنده ساختمان در دنیا با استفاده از بتن سبک در قسمتهای مختلف ساختمان، با سبک کردن وزن ساختمان به طور مستقیم و صرفهجویی در مصرف انرژی به طور غیرمستقیم (به لحاظ عایق بودن این نوع بتن در مقابل سرما و گرما و در نتیجه کاهش میزان مواد سوختی)، به لحاظ اقتصادی گامهای بلند و مهمی در صنعت ساختمان برداشتهاند.
فوم بتن از جمله مصالحی است که برای مصارف مختلف در ساختمان به کار میرود. باید اشاره کرد خواص فیزیکی منحصر به فرد این محصول، آن را بتنی سبک و عایق با مقاومت لازم و کیفیت مطلوب میکند. این محصول از ترکیب سیمان، ماسه بادی (ماسه نرم)، آب و فوم (ماده شیمیایی تولیدکننده کف) تشکیل میشود. ماده کفزا در ضمن اختلاط با آب در دستگاه مخصوص، با سرعت زیادی، حبابهای هوا را تولید و تثبیت نموده و کف حاصل که کاملا پایدار میباشد در ضمن اختلاط با ملات سیمان و ماسه بادی در دستگاه مخلوط کن ویژه، خمیری روان تشکیل میدهد که به صورت درجا با قالبهای فلزی یا پلاستیکی قابل استفاده میباشد. لازم به ذکر است این خمیر پس از خشک شدن با توجه به درصد سیمان و ماسه بادی دارای وزن ۳۰۰ الی ۱۶۰۰کیلوگرم در متر مربع خواهد بود.
با پیشرفت تکنولوژی و لزوم احداث ساختمانهای سبکتر لازم شد که ضخامت جدارهها به حداقل کاهش یابد؛ در پی آن مسئله گریز حرارت از پوسته خارجی بنا مطرح شد؛ بنابراین به منظور کاهش هزینه ایجاد گرما و سرما، با قرار دادن عایق حرارتی در پوسته ساختمانها ضریب هدایت حرارتی مجموعه را به میزان قابل توجهی کاهش دادهاند.
نظر به تحقیقات بسیاری که در سطح دنیا در جهت عایق بندی جدارهای ساختمان صورت گرفته ﺑﻬترین گزینه , انتخاب مصالح مرغوب ساختمانی در جداره های خارجی بوده است و با توجه به استانداردهای مختلف ساختمانی بلوک های بتن سبک هوادار (بلوک های فوم بتن) و سیستم های ساندویچی فوم بتن , اغلب استانداردها را در خود جمع و در عین حال عایق بندی حرارتی ساختمان را عملی می سازد . لازم به ذکر است که فوم بتن به صورت قطعات پیش ساخته در کلیه جدارهای خارجی ساختمان (دیوار , سقف ,کف) قابل اجرا بوده و با رعایت دانسیته و ضریب انتقال حرارتی مورد نظر , ضخامت لازم پیش بینی و در هر شکل به اجرا می رسد .در مقایسه مصالح ساخته شده با فوم بتن , و دیگر مصالح موجود در بازار ایران (بلوک سفالی , آجرفشاری , بلوک های سیپورکس و هپلکس) به این نتیجه می رسیم که مرغوب ترین مصالح ساختمانی با بتن سبک هوادار بخاطر دسترسی به دانسیته و مقاومت های مختلف ساخته می شود و در حال حاضر در سطح دنیا فوم بتن به عنوان بتن آینده جهان مطرح می باشد.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.