در بسیاری از مواقع باید برای یک محوطه در زمانی کوتاه عملیات بازسازی انجام شود. این عملیات به دلایل مختلف با استفاده از فوم بتن با سرعتی بالا قابل انجام خواهد بود.
این اقدامات اضطراری معمولا به این دلیل به وجود میآیند که بخشی از سازه علائم فروپاشی را از خود نشان میدهد، یا هنگامی که یک حفره زیرزمینی که قبلا ناشناخته بوده پدیدار میشود و هر چیزی در نزدیکی آن است را تهدید میکند.
در چنین شرایطی با به سرعت و با رعایت نکات ایمنی ضروری کار کنید. روشهای جایگزین برای فوم بتن اغلب غیر عملی هستند و ممکن است زمان کافی برای ساخت سازههای پشتیبان وجود نداشته باشد. اتصال به زمین مستحکم و فشرده یا استفاده از مواد پر کننده شل خیلی طول میکشد و ممکن است در بعضی شرایط ممکن نباشد.
نکته قابل توجه این است که نمیتوان مواد پرکننده جانبی را فشرده کرد، بنابراین معابر زیرزمینی و جاهایی که زمین نشت میکند، نمیتوانند با چنین روشهای سنتی پشتیبانی شوند. راه حل آشکار استفاده از فوم بتن و مقابله با شرایط اضطراری به عنوان اولین اولویت است، پس از آن فرد میتواند زمان شخصی را برای تصمیم گیری برای دستیابی به یک راه حل بلند مدت برای مشکل اختصاص دهد. در بعضی موارد، فوم بتن میتواند به عنوان یک زیر بنای دائمی برای سازه بعدی عمل کند.
از طرف دیگر ممکن است نیاز به حفاری مجدد برای استفاده از مواد پر کننده اضطراری داشته باشید که در این حالت نیز فوم بتن یک مزیت به حساب میآید. به دلیل ساختار سلولی، فوم بتن به راحتی قابل شکستن بوده و از این رو حفاری مجدد آن نسبتا آسان است.
لیست و جزئیات مختصری از نحوه استفاده از این ماده پرکاربرد در زیر آورده شده است. این موارد اگر با روشهای دیگر انجام گیرد، به وقت و تجهیزات بیشتری نسبت به بتن فومی نیاز خواهد داشت.
این نمونهها مثالهایی هستند که از بتن فومی در شرایط اضطراری شده است.
در حین تونل زنی برای اتصال راه آهن زیرزمینی جدید به فرودگاه هیترو از تکنیک نوآورانهای که شامل اسپری بتن مسلح بود استفاده شد اما هیچ نوع پشتیبان سنتی برای آن وجود نداشت که منجر به ریزش بخشی از سازه شد. اگرچه خوشبختانه فاجعه عظیمی رخ نداد، یکی از ساختمانهای اصلی هیترو با تهدید سقوط مواجه شد که در نزدیکی محل باز شدن زمین قرار داشت.
اولویت اول اطمینان از این نکته بود که حفره موجود گسترش نمییابد و منجر به سقوط ساختمان نمیشود. 2000 کامیون حمل فوم بتن آماده درون این حفره به عنوان یک اقدام اضطراری برای تثبیت وضعیت تونل ریخته شد.
جادهای که اخیرا بر روی ترانشه بازیابی شده با فشرده سازی ناکافی ساخته شده است، هنگام بارانهای سنگین در معرض ریزش قرار داشت. یک حفره بزرگ در زیر جاده ایجاد و این نشست باعث شد جاده تا مسافت 30 متری معلق بماند.
با استفاده از روشهای سنتی، تعمیر این حفره حدود 3 هفته به طول میانجامید که شامل پیاده سازی و مونتاژ مجدد سازه جاده از جمله محافظهای خوابیده در ملات بود. با استفاده از فوم بتن این كار در عرض 48 ساعت تمام شد و جاده دوباره افتتاح شد.
در طول یک جاده اصلی شهری، یک فاضلاب قدیمی قبل از این که لولههای جدید در بالای آن گذاشته شوند، باید ایمن سازی میشد. این کار شامل پر کردن چندین محفظه بازرسی مرتبط با فاضلاب قدیمی بود.
یک خانه قدیمی در معرض خطر فروپاشی بود. تصمیم گرفته شد با پر کردن زیرزمین آن با بتن از آن پشتیبانی شود. استفاده از بتن متراکم معمولی در این مورد امکان پذیر نبود زیرا یک دیوار بیرونی بالاتر از سطح زمین قرار داشت و خانه در کنار یک تپه ساخته شده بود که جادهای از امتداد دیوار در معرض خطر آن عبور میکرد. فشار اعمال شده از زیرزمین پرشده از بتن متراکم باعث بیرون رفتن دیواره و در نهایت باعث ریزش ساختمان میشد. به جای این کار، از بتن فوم استفاده شد چرا که فشار جانبی کمتری به سازه تحمیل میکرد.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.