یکی از موضوعات مهم در ساختمان سازی،کفسازی ساختمان هاست.یکی از اصلی ترین مصارف فوم بتن،در کف سازی پروژه های ساختمانی است. فوم بتن با صرفه ترين و محكم ترين مصالح سبكي است كه مي توان از آن براي کف سازی استفاده نمود.نظر به اينكه با دستگاه مخصوص به صورت بتن يكپارچه در محل قابل تهيه و استفاده است مي توان مستقيما روي آن را عايق بندي يا ايزولاسيون نمود. کف سازی به روش های مختلفی در صنعت ساختمان اجرا می شود که هر یک دارای مزیت ها و معایبی هستند.کف سازی با فوم بتن یکی از روش های نوین در کف سازی ست که نسبت به سایر روش های مشابه خود،مزیت های متعددی دارد و آن را به یکی از بهترین روش های کف سازی تبدیل کرده است.
قبل از کف سازی با فوم بتن و ابتدای کار حتما باید کار تاسیسات به پایان رسیده باشد و قسمت هایی که قرار است با فوم بتن پوشانده شود از مصالح و نخاله های ساختمانی پاک شده باشد. سپس به منظور هم تراز شدن کل سطح کروم بندی انجام می شود، سپس درصد مواد ترکیبی جهت ساخت فوم بتن مشخص می گردد به گونه ایی که فوم بتن حاصل سبک باشد و مقاومت پذیری بالایی داشته باشد و در نهایت فوم بتن را ریخته تا شیب کف ساختمان به درستی پر گردد.
قبل از اجرای فوم بتن، تراز مورد نیازی که باید کفسازی شود را بوسیله کرم بندی مشخص نماییم. این عملیات بصورت پیاده سازی نقاط با تعداد مناسب انجام می شود. در صورت وسیع بودن میزان سطح، کروم بندی بوسیله کروم های خطی نیز باید انجام شود تا بتوان کفسازی را با کیفیت مناسب در هر زوم اجرا نمود. در هنگام کفسازی باید به این نکته توجه نمود که، ارتفاع کفسازی تا ترازی بالا بیاید که، فضای کافی برای ملات زیر نازک کاری کف (سنگ، سرامیک، کاشی، موزائیک و …) باقی بماند.
درصد میزان اختلاط سیمان، آب و مواد کف ساز باید به اندازه ای باشد که تراکم مناسبی بعد از خشک شدن فوم بتن را ایجاد نماید. این تراکم باید با وزن پایین فوم بتن همراه باشد. بدین معنا که فوم بتن بعد از خشک شدن نباید تحت فشار پا هنگام راه رفتن روی آن فرو رود و یا جای پا روی آن باقی بماند. جهت اطمینان از رسیدن به مقاومت مناسب، می توان نمونه ای از فوم بتن را به آزمایشگاه های کنترل مصالح ارسال نمود تا تست های لازم را روی آن انجام دهند. (واحدهای مسکونی مقاومت فشاری ۱۲ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و برای پارکینگ ۲۵ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع)
استفاده از شلنگ های مناسب جهت انتقال فوم بتن به طبقات، بسیار مهم است. زیرا در هنگام پمپاژ فوم بتن امکان ترکیدن آنها وجود خواهد داشت. گفتنی است استفاده از دستگاه متناسب با ارتفاع مورد نیاز پمپاژ فوم بتن نیز دارای اهمیت است. به عنوان مثال درصورت نیاز به ارسال فوم بتن تا ارتفاع 30 متری، باید از دستگاه های سه فاز استفاده کرد تا فوم بتن را بتوان با کیفیت و غلظت مناسب به طبقه مورد نظر فرستاد.
فوم بتن بدلیل روانی مناسب، معمولا بعد از ریخته شدن، بصورت مسطح در خواهد آمد ولی جهت اطمینان از عدم وجود فضای خالی در زیر آن، سطح فوم بتن را مقداری صاف می نماییم تا هم از پخش شدن آن مطمئن شویم و هم در نهایت سطحی مناسب و مسطح داشته باشیم.به دليل وزن مخصوص پایین فوم بتن و آسان بودن تهيه آن مي توان کف تمامي طبقات را بعد از اتمام کارهاي تاسيساتي با آن پوشانده و بلافاصله عمليات بعدي را مستقيما روي آن انجام داد. سيال بودن فوم بتن باعث مي شود تمامي درزهاي موجود در ساختمان را پر کرده و سطحي صاف و يکنواخت را ايجاد کند.یکی از نکات مهم در مورد فوم بتن زود خشک شدن آن است که این امر موجب تسریع فرآیند کار شده و باعث صرفه جویی در نیروی کار،زمان و از همه مهم تر هزینه ها می شود.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.