فوم بتن با کاربردهای فراوان در صنعت ساختمان سازی که می توان با رعایت اصول تولیدی و به کارگیری مناسب، از آن در پروژه های ساختمانی استفاده نمود،امروزه در بیشتر کشور ها مورد استفاده قرار می گیرد. این بتن ضمن داشتن خواص معمولی بتن در حد مطلوب، دارای ویژگی های منحصر به فرد دیگری همچون وزن مخصوص کم و مقاومت فشاری مطلوب نیز هست.
فوم بتن در سال 1380 با ساخت كارخانه بلوك clc وارد بازار ايران شد و در كف سازي و شيب بندي بام در پروژه ها به كار گرفته شد. ولي استقبال گسترده از آن از سال 1387 با آشنايي بيشتر مسكن سازان با اين محصول و بوجود آمدن شركت هاي متعدد فوم بتن رونق گرفت و در حال حاضر با توجه به مزیت های خاص آن،استفاده از اين محصول ضرورت بيشتري پيدا كرده است.
یکی از موضوعات مهم در ساختمان سازی،شيب بندي پشت بام ساختمان هاست.یکی از اصلی ترین مصارف فوم بتن،در کف سازی و شیب بندی پشت بام پروژه های ساختمانی است. البته مثل همیشه باید به نکات پایه ای مثل مصرف فوم با کیفیت، سیمان فابریک تیپ دو کارخانه، و آب بدون ناخالصی توجه داشته باشیم.فوم بتن به دلیل وزن بسیار کم و عایق حرارتی عالی، جایگزین بسیار خوب برای پوکه ریزی پشت بام ها محسوب می شود اما در اجرای آن، توجه به چند نکته فنی لازم و ضروری است. برای شیب بندی پشت بام ابتدا لازم است با کروم بندی صحیح شیب لازم را به سمت خروجی های آب باران پیاده نماییم. تعداد مناسب خروجی های آب باران باعث ساده تر شدن کروم بندی و کاهش اختلاف شیب ابتدا و انتهای کروم ها می باشد و در نتیجه اجرای بتن فوم راحت تر صورت خواهد گرفت.
فوم بتن با صرفه ترين و محكم ترين مصالح سبكي است كه مي توان از آن براي پوشش شيب بندي استفاده نمود.نظر به اينكه با دستگاه مخصوص به صورت بتن يكپارچه در محل قابل تهيه و استفاده است مي توان مستقيما روي آن را عايق بندي يا ايزولاسيون نمود.شیب بندی پشت بام ها با فوم بتن مزیت های زیادی نسبت به کف سازی و شیب بندی با روش پوکه ریزی دارد.در روش استفاده از فوم بتن برعکس پوکه ریزی نیازی به دپو محصول و اختلاط آن نیست و جهت ارسال ملات به طبقات،خود دستگاه به تمامی طبقات پمپاژ می نماید و نیازی به استفاده از بالابرها و اشغال آنها نیست.همچنین وزن هر متر مکعب پوکه اجرا شده تقریبا kg 1000 به بالا می باشد در حالی که وزن هر متر مکعب فوم بتن ۳۰۰ الی ۳۵۰ کیلوگرم و ثابت می باشد و البته مزیت بعدی سرعت اجرای پروژه است به طوری که سرعت اجرای فوم بتن روزانه حداقل ۳۰ الی ۵۰ مترمکعب است.از آنجا که اختلاط مواد موجود در فوم بتن توسط دستگاه صورت می گیرد در نتیجه کاملاً یکدست و همگن است و به عنوان یک عایق رطوبت،عایق صدا و حرارت عمل می کند و می تواند باعث ایزوله شدن تاسیسات موجود در کف ساختمان شود .
به دليل وزن مخصوص پایین فوم بتن و آسان بودن تهيه آن مي توان کف تمامي طبقات را بعد از اتمام کارهاي تاسيساتي با آن پوشانده و بلافاصله عمليات بعدي را مستقيما روي آن انجام داد. سيال بودن فوم بتن باعث مي شود تمامي درزهاي موجود در ساختمان را پر کرده و سطحي صاف و يکنواخت را ايجاد کند.یکی از نکات مهم در مورد فوم بتن زود خشک شدن آن است که این امر موجب تسریع فرآیند کار شده و باعث صرفه جویی در نیروی کار،زمان و از همه مهم تر هزینه ها می شود.
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.