گرما معمولاً میتواند به سه روش مختلف از جایی به جای دیگر انتقال پیدا کند:
هوا به راحتی میتواند جابجا شده و از این طریق گرما را انتقال دهد (روش جابجایی). مولکولهای هوا وقتی گرم شوند، خودشان حرکت میکنند و به سمت دیگر (معمولا رو به بالا) میروند، اما تمایلی ندارند که گرما را به مولکول مجاور خود انتقال دهند. یعنی اگر جلوی حرکت کردن مولکولهای هوا را بگیریم، آنها نمیتوانند گرما را منتقل کنند و به عنوان عایق حرارت عمل میکنند.
پیشتر در یکی از مقالات سایت با عنوان «فوم بتن چیست؟» توضیح دادیم که فوم بتن از مخلوط سیمان و حبابهای هوا تشکیل شده است. سیمان مسئول تأمین استحکام فشاری است و حبابهای هوا به عنوان پرکننده و برای افزایش حجم مخلوط وارد آن میشوند. حبابهای کوچک هوا در فوم بتن به یکدیگر راه ندارند و در واقع هوا در داخل فوم بتن محبوس است و نمیتواند حرکت کند؛ بنابراین مولکولهای هوا جلوی انتقال گرما را میگیرند و فوم بتن به عنوان عایق حرارت عمل میکند.
در ویدئوی زیر میتوانید ببینید که وقتی یک طرف فوم بتن با شعلهی مستقیم هوابرش گداخته میشود، حرارت اصلا به سمت دیگر منتقل نشده و طرف دیگر را میتوان با دست لمس کرد.
هر چه حبابهای هوا در فوم بتن بیشتر و سیمان کمتر باشد، ضریب انتقال حرارت آن کمتر خواهد بود و عایق بهتری برای حرارت است. اما همواره باید توجه کرد که طرح اختلاط فوم بتن به گونهای باشد که کاهش مصرف سیمان باعث کاهش مقاومت فشاری نشود.
گروه اجرایی فوم بتن ایرانیان (برادران علیآبادی) مفتخر است با استفاده از طرح اختلاط و فرمولاسیون ویژه، فوم بتن با کمترین مصرف سیمان، بیشترین مقاومت فشاری و بیشترین مقاومت هدایت حرارتی را فراهم میآورد. مصرف کمتر سیمان باعث کاهش هزینهی مصالح، کاهش وزن سازه و کاهش هدررفت انرژی در زمان استفاده از ساختمان میشود.
انتشار این مقاله فقط با ذکر منبع (فوم بتن ایرانیان – علیآبادی) بلامانع است.
شرکت مبتکراندیشان اسکان
شرکت مبتکراندیشان اسکان به عنوان تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه فومبتن، باکیفیتترین فومبتن کشور را با ویژگیهای انحصاری اجرا میکند.